Vrijwel iedereen zal gelukkig zijn met een stralende glimlach met een mooi en gezond gebit. Ten eerste word je zelfvertrouwen hierdoor gestimuleerd doordat je ongeacht complimentjes gaat krijgen, maar daarnaast kijk je ook een stuk zelfverzekerder in de spiegel. Om dit te krijgen, of in de meeste gevallen belangrijker, te behouden, is het van essentieel belang om je gebit goed te verzorgen. In het leven heb je namelijk maar één gebit waar je dus zuinig mee moet omgaan. Dit doe je door minimaal 2 keer per dag te poetsen, en daarnaast regelmatig een bezoek aan de tandarts te brengen. In deze tekst gaan we het dan ook hebben over een tandartsverzekering en waarom deze zo belangrijk. Zo weet jij precies of het van belang is om in jouw situatie een tandartsverzekering af te sluiten. 

 

Een tandartsverzekering zit toch in de basisverzekering?

Veel mensen verwarren dit nog en denken dat de kosten van de tandarts inbegrepen zijn in de basisverzekering. Echter is dit niet meer het geval. Zo krijgen kinderen tot 18 jaar de tandartskosten wel vergoed vanuit de ziektekostenverzekering, maar volwassenen niet meer. Hier is dan ook ophef over geweest waarbij veel mensen vonden dat de kosten van tandheelkunde wel inbegrepen moet worden in de basisverzekering. Echter is dit tot op heden nog niet veranderd. Zo zijn er wel enkele vormen van tandheelkunde die vergoed worden vanuit de basisverzekering, maar zijn dit vrijwel alleen bijzondere medische behandelingen. 

 

Wanneer is een tandartsverzekering dan van belang?

Het gebit dat je hebt zul je je hele leven mee moeten doen. Om deze dan ook je hele leven mooi en gezond te houden, is het belangrijk om hier goed voor te zorgen. Dit doe je door minimaal tweemaal per dag je gebit te reinigen, maar daarnaast ook regelmatig een bezoek aan de tandarts te brengen. De tandarts kan hierbij controleren of het allemaal goed gaat of dat er bepaalde behandelingen nodig zijn voor je gebit. Om dan terug te komen op de vraag wanneer een tandartsverzekering van belang is, is het raadzaam om naar je eigen situatie te kijken. Als jij bijvoorbeeld al jaren een gezond gebit hebt waarbij je eenmaal per jaar een bezoek aan de tandarts brengt en dit vrijwel altijd positief uitpakt, is het wellicht onnodig om een tandartsverzekering af te sluiten. Op het moment dat je van jezelf weet dat je gebit wat zwakker is en je dus wel wat vaker in het jaar naar de tandarts moet, kun je het beste een tandartsverzekering afsluiten. De kosten van een behandeling bij de tandarts kunnen namelijk hoog oplopen waardoor het efficiënter is om jezelf hiervoor te verzekeren. Kijk dus echt naar je eigen situatie en maak aan de hand hiervan een beslissing die het beste bij je past.